Ruimtelijke plannen en bestemmingsplannen ter inzage
Hieronder vindt u een overzicht van verschillende soorten ruimtelijke plannen die ter inzage kunnen liggen en welke plannen er op dit moment ter inzage liggen. Als u ons wilt bellen over dit onderwerp dan kan dat op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur op telefoonnummer 14 072.
Ter inzage
Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken bekend dat de gemeenteraad op 21 oktober 2024 het bestemmingsplan “De Staalmeester Alkmaar” heeft vastgesteld. Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 10 september 2024 voor dit bestemmingsplan een besluit hogere waarden geluid hebben genomen.
Gebied
Het plangebied is gelegen op het perceel Schermerweg 33 in Alkmaar.
Doel
Het bestemmingsplan De Staalmeester in Alkmaar voorziet in de herontwikkeling van het perceel Schermerweg 33, waarbij de bouw van maximaal 300 woningen, 5.000m² niet-woonprogramma en een mobiliteitshub mogelijk wordt gemaakt.
Bekijken
U kunt de besluiten 6 weken bekijken, van donderdag 7 november 2024 tot en met woensdag 18 december 2024. Dit kan via https://www.ruimtelijkeplannen.nl, via PlanID: NL.IMRO.0361.BP00197-0305.
Voor het inzien van het bestemmingsplan vragen wij u om zoveel mogelijk gebruik te maken van bovengenoemde digitale mogelijkheden. Wanneer u het bestemmingsplan toch wilt komen inzien, dan zullen wij in overleg met u een afspraak plannen. Neemt u dat geval contact op via telefoonnummer 14 072.
Beroep
Tijdens de terinzagelegging van de besluiten kunt u schriftelijk in beroep tegen deze besluiten. Uw brief kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
De besluiten treden in werking op donderdag 19 december 2024. Het instellen van beroep verandert dit niet. Wilt u dat de besluiten nog niet in werking treden? Dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. Deze brief kunt u naar hetzelfde adres als hierboven genoemd, sturen. De besluiten treden dan pas in werking nadat de Voorzitter een beslissing op uw verzoek heeft genomen. Aan beroep en/of een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie hierover vindt u op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.
Crisis- en Herstelwet (Chw) van toepassing
De besluiten maken de bouw van maximaal 300 woningen mogelijk. Daarom is de Crisis- en herstelwet van toepassing op het bestemmingsplan. Dit betekent dat u in de brief waarmee u beroep instelt, direct moet aangeven waarom u het niet eens bent met de besluiten. Ook moet u noemen dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Geeft u geen redenen waarom u het oneens bent met de besluiten, dan kan de Afdeling Bestuursrechtspraak ervoor kiezen uw beroep zonder verdere behandeling af te wijzen. U kunt in ieder geval na de terinzagelegging geen nieuwe redenen waarom u het oneens bent, kenbaar maken bij de Afdeling Bestuursrechtspraak. Burgemeester en wethouders van Alkmaar.
Uitleg werkwijze
Als er een nieuw bestemmingsplan wordt ontwikkeld, gaat dit in een aantal stappen. De eerste stap is de voorontwerpfase. In deze fase bieden burgemeester en wethouders de gelegenheid tot samenspraak en overleggen met andere (overheids-)instanties. In de officiële bekendmaking staat hoe u uw mening kunt geven. Niet alle plannen hebben een voorontwerpfase.
Een nieuw bestemmingsplan komt in deze fase als het college van burgemeester en wethouder heeft ingestemd met het ontwerp. Het bestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage. Tijdens deze 6 weken kan iedereen een reactie indienen, bijvoorbeeld als u het ergens niet mee eens bent. Zo’n reactie heet een zienswijze. Dit kan mondeling of schriftelijk. In de officiële bekendmaking staat hoe u dat kunt doen.
Een nieuw bestemmingsplan wordt vastgesteld als de gemeenteraad akkoord heeft gegeven. Ook het vastgestelde plan ligt 6 weken ter inzage. In die 6 weken kunt u als belanghebbende in beroep gaan bij de Raad van State. Ook het aanvragen van een voorlopige voorziening gebeurt bij de Raad van State. In de officiële bekendmaking staat hoe en wanneer u in beroep kunt gaan en/of een voorlopige voorziening kunt aanvragen.
Geldende bestemmingsplannen
Deze geldende bestemmingsplannen zijn niet te vinden op ruimtelijkeplannen.nl en kunt u op onze website bekijken.
- Vastgesteld bestemmingsplan Graft – Locatie Roelofsen
- Raadsbesluit
- Flora & Fauna Rapport
- Verkennend bodemonderzoek, Verhoeve Milieu
- Aanvullend bodemonderzoek, Verhoeve Milieu
- Aanvullend bodemonderzoek Dorpsstraat 2007-10-03
- BUS-eindevaluatie_met bijlagen Dorpsstraat 29 achter (plan Roelofsen) te Graft 16-03-2015
- Nader asbestonderzoek, Verhoeve Milieu
- Rapport BUSMEL IM Dorpsstraat 29 achter (Plan Roelofsen) in Graft 2014-02-17
- Rapport VO Dorpsstraat 29 achter (Plan Roelofsen) in Graft 2007-07-25
- Brief GS 25 april 2008
- Brief GS 26 mei 2008
- Brief GS 7 mei 2012
- Steigerbeleid
Digitale toegankelijkheid
We doen ons best om de geplaatste bestanden op de website voor iedereen zo bruikbaar en leesbaar mogelijk te maken. Loopt u toch nog tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid van een bestand? Bel dan naar 14 072. Samen met onze medewerkers zoeken wij dan naar een passende oplossing, zodat u toegang heeft tot de informatie.