Alkmaarse sporthelden geëerd in stadhuis

Het was donderdag 4 juli een feestelijke dag in Alkmaar! Tien lokale sportkampioenen werden door sportwethouder Christiaan Peetoom in het zonnetje gezet tijdens een speciale bijeenkomst in het stadhuis. Deze atleten kregen een speciale Alkmaarse sportprijs voor hun geweldige prestaties.

Alkmaarse sporters
Gemeente Alkmaar Sporters 2024 Foto: Ed van de Pol

In aanwezigheid van hun familie, vrienden en trainers vertelden de sporters hoe ze deze bijzondere prestaties hadden bereikt. Tijdens een presentatie vertelden ze over hun sport, hun kampioenswedstrijd, en lieten ze zelfgemaakte filmpjes en foto’s zien.

Atletiek, roeien en turnen

Drie jonge sporters wonnen een gouden medaille bij de Nederlandse Kampioenschappen en kregen een plaquette van de wethouder. Kris Jacobs, 14 jaar, won goud bij de Indoor Kampioenschappen Atletiek op de 1500 meter. Cuup Kuilboer, 15 jaar, won goud bij het Nederlands Kampioenschap in de Skiff Onder 18 jaar. Yuna Uljee won dubbel goud bij de Nederlands Kampioenschappen turnen, zowel bij de Sprong als de Brug.

Trampolinespringen

Lina Uljee won een bronzen medaille bij de Jeugd Wereldkampioenschappen synchroonspringen, samen met Thalissa Wijkstra. Thalissa zelf won ook nog eens twee gouden medailles en werd de eerste Nederlandse Europees Jeugd Kampioen Trampoline. Ze werd voor de vijfde keer Nederlands Kampioen bij de junioren. Beiden kregen plaquettes, en Thalissa kreeg ook een oorkonde voor haar Europese titel.

Dammen

Vitalia Doumesh won goud bij het Nederlands Kampioenschap Dammen voor vrouwen 50+. Ze werd door de wethouder gefeliciteerd en kreeg een Waaggebouw en een oorkonde.

Floret Equipe

Het damesteam van schermvereniging HollandSchermen bracht na acht jaar de beker van het Equipe Floret mee terug naar Alkmaar. Talitha, Ava, Lotte en Zhuo wonnen de finale van het Nederlands Kampioenschap en kregen een zilveren sportspeld voor hun titel bij de senioren.

Wethouder Christiaan Peetoom zei trots: “Dat Alkmaar een Sportstad is, bewijzen deze topsporters! Ik ben enorm trots op deze geweldige prestaties van deze Alkmaarse kampioenen. Wat een niveau! De gemeente Alkmaar is goed op de kaart gezet door deze sporters, nogmaals gefeliciteerd!”