Inclusieve samenleving

""

De gemeente Alkmaar staat voor een inclusieve samenleving; een gemeente waar niemand wordt uitgesloten.

Wij zijn er voor mensen van alle culturen, kleuren en geloven. Wij nemen alle Alkmaarders serieus. Geloven in de kracht van diversiteit.

  • Op dit moment geen activiteiten.

Wordt u in uw omgeving gediscrimineerd? Ervaart u racisme? Of wilt u dit melden voor iemand anders?

In Alkmaar kunt u terecht bij Art. 1 NHN. Art.1 NHN is een onafhankelijk organisatie die u helpt bij uw melding. U kunt uw melding anoniem doen of niet.

  • Lesbische vrouwen: Een vrouw die zich aangetrokken voelt tot vrouwen.
  • Homoseksuele mannen: Een man die zich aangetrokken voelt tot mannen.
  • Biseksuelen: Een man of vrouw die zich aangetrokken kan voelen tot mannen en vrouwen.
  • Transgender personen: mensen die zich niet kunnen identificeren (zichzelf voelen) met het geslacht dat bij geboorte is vastgesteld.
  • Intersekse personen: worden geboren met geslachtskenmerken van zowel man als vrouw.
  • Queer: Mensen die hun seksuele voorkeur liever niet in een hokje plaatsen.
  • + de plus is voor alle andere mogelijke seksuele oriëntaties. Bekend of onbekend, bijvoorbeeld aseksueel, iemand die zich niet tot andere mensen aangetrokken voelt.

Landelijk

Op verschillende manieren werkt de gemeente Alkmaar aan inclusie en emancipatie. Hier zijn meerdere organisaties samen met ons mee bezig.

In de Alkmaarse Diversiteitsagenda 2018-2021 en het Regenboogmeerjarenplan 2023-2026 (pdf) – Samen Sterk – leest u meer.

De Diversiteitsagenda heeft 4 hoofdpunten: arbeidsmarkt, onderwijs, sport en de buurt. Het Regenboogmeerjarenplan is er om de acceptatie en emancipatie van LHBTI+ te verbeteren.

De gemeente Alkmaar heeft voor sportaanbieders een regenboogbord ontworpen. Alkmaarse sportaanbieders laten daarmee zien dat ze werken aan inclusie en aan een veilig sportklimaat voor iedereen.

De aangesloten sportaanbieders ondertekenen de Verklaring Gelijke Behandeling in de Sport. Hiermee beloven sportaanbieders zich in te zetten voor het doel dat iedereen veilig moet kunnen sporten.

Ben je sportaanbieder en wil je ook een regenboogbord bij jouw organisatie? Neem dan contact op met de Verenigingsadviseur bij Alkmaar Sport.

Er zijn geen kosten verbonden aan krijgen van een regenboogbord. Wel vragen we de inzet om jouw vereniging een veilige vereniging voor iedereen te maken.

Alkmaar

Art. 1 NHN Gasthuisstraat 2, 1811 KC Alkmaar (in de bibliotheek) Telefoon: (072) 5 15 44 00

COC Noord-Holland Noord E-mail: info@cocnhn.nl Correspondentieadres: Gasthuisstraat 2, 1811 KC Alkmaar

Stichting Alkmaar Pride Organiseren jaarlijks in de laatste week van Mei de Pride in Alkmaar. Email: info@alkmaarpride.nl

Safe Space Alkmaar SafeSpace Alkmaar zet zich in voor de LHBTIQ+-gemeenschap voor jongvolwassen (18 tot 35 jaar) met activiteiten en evenementen op verschillende locaties in Alkmaar. E-mail: info@safespacealkmaar.nl Instagram: https://www.instagram.com/safespacealkmaar/

GSA netwerk Noord-Holland Noord (Gender Sexuality Alliance) Email: gsa@cocnhn.nl

Roze in Blauw Noord-Holland E-mail: rozeinblauw.noord-holland@politie.nl Telefoon: (088) 1 69 12 34

Landelijk

COC Nederland Nieuwe Herengracht 49, 1011 RN Amsterdam Telefoon: (020) 6 23 45 96

Gay & Lesbian Switchboard Telefoon: (020) 6 23 65 65

Orpheus Hulpverlening

Roze 50 plus

Rijksoverheid

Landelijk Netwerk Biseksualiteit Het grote Biforum Telefoon: 06 23 72 98 93