Terug naar het overzicht

Kantorenpark Viaanse Molen verandert van werkgebied naar stadswijk  

In het kantorenpark in de Viaanse Molen wordt nu vooral gewerkt. Dat gaat de komende jaren veranderen. Viaanse Molen verandert van een werkgebied naar een nieuwe stadswijk van Alkmaar. Met ruimte om te wonen en te werken. Op 12 juni tekenden SBB, Elfi en Hoorne Vastgoed met de gemeente Alkmaar de afsprakenbrieven voor een drietal ontwikkelingen in het kantorenpark. Met de ondertekening van de 3 afsprakenbrieven vandaag is een mooie eerste stap gezet in de herontwikkeling van het kantorenpark. De initiatieven sluiten aan bij de visie en ambities van de gemeente Alkmaar: het bouwen van een kwalitatief goede stad voor huidige en nieuwe Alkmaarders. 

Locatie transformeren

In het kantorenpark zitten bedrijven die zich goed op hun plek voelen, maar er staan ook gebouwen leeg. De ambitie is om deze locatie te transformeren naar een groene gemengde woon- en werklocatie. Dit kan door bestaande kantoorgebouwen te transformeren naar woningen, maar ook door sloop en nieuwbouw. Een aantal bedrijven dat hier nu gevestigd is, zitten op hun plek en blijven.  

Ik ben blij dat we gaan starten met de transformatie van het Kantorenpark en vervolgafspraken hierover hebben vastgelegd met initiatiefnemers. Deze locatie heeft veel in zich om een ‘visitekaartje’ van het toekomstige Alkmaar te worden.

Wethouder Christian Schouten 

Viaanse Molen biedt vruchtbare grond voor nieuwe woonvormen en innovatieve ondernemingen. In deze wijk geldt straks de ideale mix van geborgenheid en vrijheid. Met de stad in de buurt en het buitengebied altijd dichtbij. De sloten reflecteren de moderne duurzame gebouwen. Het fietspad meandert langs de bebouwing en de begroeiing. Hier woon, werk, onderneem en ontspan je in eilanden van groen. Goed verbonden met de omgeving door doordachte routes voor openbaar vervoer en fiets.