Terug naar het overzicht

De Staalmeester Alkmaar: gemengd woongebied in het groen

De gemeenteraad van Alkmaar heeft maandag 21 oktober het bestemmingsplan De Staalmeester vastgesteld. Hiermee wordt de ontwikkeling van ongeveer 300 woningen en werkruimtes mogelijk. De vaststelling markeert de volgende stap in de herontwikkeling bedrijventerrein Oudorp naar een stoere gemengde stad waar het fijn is om te wonen, te werken en te verblijven.  

Wethouder wonen, Jasper Nieuwenhuizen:

Dit is weer een volgende stap in de herontwikkeling van bedrijventerrein Oudorp. Dat wonen meer is dan alleen een dak boven je hoofd is straks te zien in deze nieuwe wijk. Hier maakt industrie plaats voor woonplezier en bedrijvigheid. In deze omgeving van waar groen, mobiliteit en gezondheid in balans zijn, past het plan De Staalmeester perfect.

De locatie van De Staalmeester heeft alles in zich om het ‘visitekaartje voor de moderne stad’ te worden. Er komen woningen, een parkeerhub en werk- en verblijfsplekken. Zo ontstaat een omgeving die voor verschillende doelgroepen interessant is, met appartementen zowel sociaal als vrije sector in verschillende groottes. De appartementengebouwen staan in een groen gebied dat aansluit op routes voor langzaam verkeer.

Ontwikkelaar Mirjan Bergsma – Van den Heetkamp:

We zijn trots op het plan dat we in goede samenwerking met de gemeente hebben uitgewerkt. We kijken ernaar uit om het plan zo snel mogelijk verder uit te werken en te gaan realiseren. Er komt een mooi nieuw stukje Alkmaar bij.

Kijk voor meer informatie over het project op de website van de ontwikkelaar: De Staalmeester.