EK Wielrennen 2019 Alkmaar

Er is een fout opgetreden!

EK Wielrennen 2019 Alkmaar

7 - 11 augustus

 
   

EK Wielrennen in Alkmaar

Het kan u haast niet zijn ontgaan, van 7 t/m 11 augustus zal het Europees Kampioenschap Wielrennen in Alkmaar plaatsvinden. De voorbereidingen van het EK zijn in volle gang en recent zijn de parcoursen bekend gemaakt. Het evenement geeft rond woensdag 7 augustus tot en met zondag 11 augustus een gezellige drukte. Desalniettemin kan een evenement op deze schaal ook enige overlast met zich meebrengen. De gemeente werkt samen met alle partijen, zoals de politie, hulp- en nooddiensten en de organisator van het evenement, om de overlast beperkt te houden. Wedstrijdonderdelen zullen bijvoorbeeld zoveel als mogelijk niet of maar gedeeltelijk plaatsvinden in de binnenstad. Ook zijn de wedstrijdonderdelen maar tussen bepaalde tijden op de dag gepland. De bereikbaarheid en veiligheid zijn dan ook belangrijke uitgangspunten voor dit evenement.

Parcoursen

Tijdens de wedstrijd dagen zullen er verschillende onderdelen worden verreden. De parcoursen voor deze onderdelen zijn hier terug te vinden: alkmaar-cycling.com/parcours-EK-wielrennen-alkmaar-2019.

Officiële website

Alle informatie die beschikbaar komt over het evenement zoals bereikbaarheid, parkeren, routes en omleidingen zijn terug te vinden op de officiële website van het EK www.alkmaar-cycling.com.

Veel gestelde vragen

Met een groot internationaal evenement als het EK Wielrennen zijn er begrijpelijk veel vragen als het gaat om bereikbaarheid en veiligheid. Om hier meer duidelijkheid in te geven zijn er informatiebrieven verstuurd aan de inwoners en ondernemers. Daarnaast kunt u ook op de pagina ‘bereikbaarheid’ veel vragen en antwoorden vinden.

Laatste wijziging: 15 juli 2019